Det är viktigt att upprätthålla goda munhygienrutiner. Det är viktigt att borsta tänderna med fluortandkräm och rätt borstteknik.   

Dina tandborstrutiner är viktiga, varje dag ska tänderna borstas två gånger om dagen. Dels på morgonen efter frukost och sedan innan du ska gå och lägga dig på kvällen. Ta alltid två centimeter tandkräm och borsta tänderna i två minuter. En minut per tandrad. Glöm inte att borsta tandradens insida och på tuggytan.  

När du borstar är det viktigt att hålla tandborsten lite vinklat och att borsta mjukt. Gnugga tandköttet med lätt hand i små korta tag. Ta inte i för hårt när du borstar då kan tandköttet ta skada. Efter avslutad tandborstning ska du inte skölja munnen då försvinner allt fluor från tandborstningen.  

Tandborsten ska vara mjuk och gärna ha ett litet borsthuvud så att du kommer åt ordentligt. En eltandborste kommer åt bättre och tar bort smuts och plack bättre än en manuell tandborste.  

Om tandborstens huvud är så litet av två centimeter tandkräm inte får plats kan du ta en centimeter och borsta ena tandraden och sedan fylla på med en centimeter till och fortsätta borsta.