När man är liten kallas man regelbundet till tandläkaren för undersökning. När man själv måste börja boka in sina besök och betala för dem är det lätt att skjuta upp saken. Det är dock inte alltid så klokt. Men hur ofta bör man egentligen gå till sin tandläkare?

Undersökning varje år

Det kan vara mycket klokt att gå till tandläkaren en gång varje år. Då är det bra att be att få en ordentlig undersökning, gärna med röntgen. Hos många tandläkare Stockholm kan man också få en del tandsten borttagen vid besöket samtidigt som man också får råd om hur man ska fortsätta sköta om sina tänder. Om man har några hål eller liknande kan det vara klokt att boka in en tid så snart som möjligt för att få dem åtgärdade.

Kötid som nyinflyttad

Om man flyttar till en ny stad kan det vara klokt att skriva upp sig hos tandläkaren snart efter flytten. Många gånger kan det nämligen vara så att det är en del kötid till att få vård. Om man då behöver något gjort innan man får en tid kan man behöva betala mer för en akuttid.

Åtgärda saker direkt

Om man känner att något inte är riktigt som det ska i munnen bör man kontakta sin tandläkare så snart som möjligt. Då är chansen stor att det bara är ett mindre hål som behöver lagas. Kanske behöver man inte ens borra så mycket. Det är inte sällan människor avvaktar med att kontakta tandläkaren endast på grund av att man tänker att det trots allt inte är så långt till nästa besök. Dock kan det snabbt vara så att skadorna i munnen förvärras. Tandvärk uppkommer ofta när man som minst önskar det och då kan det bli svårt att få snabb tid hos den tandläkare man brukar gå hos.