Det är inte så vanligt att man tycker om att gå till tandläkaren. Det är oftast något man drar sig för men det kan snarare göra situationen än värre. En sak som gör att många inte går till tandläkaren är att de helt enkelt inte har rätt information om vad som sker där. Många tror till exempel att ett besök hos tandläkaren alltid är förenat med smärta men så är förstås inte fallet.

Alltid dyrt

Ett av alla påstående som ofta hörs är att det är dyrt att gå till tandläkaren och det kan förvisso vara så. Man måste betala en del för att få tänderna i ordning men om man går i tid blir det ofta billigare än om man väntar. Tids nog kommer man att drabbas av kostnaderna trots allt.

Smärtsamt att gå till tandläkaren

En del av de åtgärder som görs hos tandläkaren kan göra ont men inte allt. Det finns dessutom bedövning att få. En undersökning med röntgen känns till exempel inte alls. Att sätta fast en tandställning känns inte heller speciellt mycket. Det behöver inte heller göra ont att laga ett mindre hål. Ju tidigare man söker sig till tandvård desto mindre ingrepp behöver göras och desto mindre ont gör det.

Man får ingen bedövning

Hos tandläkaren kan man alltid få bedövning. Det är alltid patienten som bestämmer om denne vill ha mer bedövning. Det finns flera olika sätt att bedövas på. Man kan till exempel få salva på tandköttet, bedövningssprutor, lustgas eller en fullständig narkos. Man behöver inte känna sig mesig för att man ber om bedövning. Det är fullt naturligt. Många som valt att inte ta bedövning blir sedan rädda för tandläkaren på grund av att det någon gång under behandlingen gjort ont.

Att få bedövning känns ofta inte alls. Bedövning genom spruta kan sticka till lite men det problemet slipper man genom att be om lite bedövningssalva innan sticket.